ENVÍOS A TODO EL MUNDO

Особено тези, които живеят сами, наистина се нуждаят от това “, казва Люис

Особено тези, които живеят сами, наистина се нуждаят от това “, казва Люис

Особено тези, които живеят сами, наистина се нуждаят от това “, казва Люис

MS, Моята кариера и още няколко грешки

През четирите месеца, които изминаха между диагностицирането на атаката и напускането на любимата ми работа, стана все по -очевидно, че състоянието ми няма да позволи нивото на работа, за което бях подписал.

Умората и физическите ограничения на множествената склероза направиха ранни сутрешни полети, дълги дни и остро внимание към детайлите на безкрайно малки числа от олимпийско ниво. Моята производителност на шлакиране беше добре замаскирана от моя асистент – единственият човек в компанията, който знае за моето състояние. Но все пак знаех … и когато беше уговорено приятелско заминаване, направиха и тези, които вземат под внимание такива неща.

СВЪРЗАНИ: Квалифицирани, но неспособни да работят поради МС

Може би можем да се поучим от грешките на другия

Има още много грешки, далеч извън тези, които ви донесох тук, но това не е упражнение за самобичуване. Нещо повече, това е покана да се поуча от грешките си, както и да призная своите.

Намирам за едновременно катарзисно и укрепващо да погледна назад и да видя къде може би съм се отклонил от добрия път, къде може би съм се спънал, както и онези времена и места, където може би съм паднал и се мъчех да си върна крачката.

Защото никога не става въпрос за падане с множествена склероза. Всичко е във възстановяването.

Пожелавам на вас и вашето семейство много здраве.

Наздраве,

Тревис

Моята книга „Прекъснат готвач“ е достъпна в Amazon. Следвайте ме на страницата Life With MS Facebook и в Twitter и прочетете повече за Life with Multiple Sclerosis.

Важно: Мненията и становищата, изразени в тази статия, са на автора, а не на здравето на всеки ден.

Абонирайте се за нашия бюлетин за множествена склероза!

Най -новото в множествената склероза

MS няма да ми отнеме всички удоволствия в живота

От Тревис Глисън, 29 април 2021 г.

Проучването на изследваното лекарство за МС Evobrutinib има обнадеждаващи резултати

Евобрутиниб е първият в класа на BTK инхибиторните лекарства, оценен за лечение на МС.

От Брайън П. Дънли, 26 април 2021 г.

20 години живот с МС, без редакция

От Тревис Глисън, 23 април 2021 г.

Новоодобреното лекарство Ponvory на MS намалява умората, показват проучвания

Ponvory също намалява рецидивите и новите лезии при хора с рецидивиращи форми на МС.

От Брайън П. Дънли, 21 април 2021 г.

С МС социалната изолация беше моя норма преди пандемията COVID-19

От Мона СенАприл 21, 2021

Как гмуркането и възстановяването на Gannet ми напомнят за живота с МС

От Тревис Глисън, 15 април 2021 г.

Телемедицина за MS Care: Два палца нагоре

Пациентите с МС и доставчиците на здравни грижи казват, че биха искали да запазят виртуалните посещения като опция в бъдеще, дори след отшумяването на пандемията. . .

От Дон Рауф, 13 април 2021 г.

Как моят саморазговор ме защитава физически и емоционално

От Мона СенАприл 9, 2021

Как да настроя домашно работно пространство с MS в ума

От Тревис Глисън, 9 април 2021 г.

Значението на грижата за мускулите, когато имате МС

От Тревис Глисън, 1 април 2021 г. “

Можете да изберете как да участвате в социалните медии и как да не го правите. iStock

Тъй като американците продължават да стоят вкъщи, за да забавят разпространението на COVID-19, много от тях проучват нови начини да останат социално свързани с тези, с които вече не кето диета коментари могат да се срещнат лично. Но намирането на видовете виртуални или телефонни взаимодействия, които се чувстват правилно, често е случай на опит и грешка.

„Мисля, че виждаме много експерименти с нови идеи в социалните медии като начин да останем ангажирани и да се свържем“, казва Хари Люис, EdD, психиатричен социален работник и педагог в Ню Йорк. „Хората пробват нови неща по необходимост, принудени да излязат от зоната си на комфорт. ”

Инструментите или платформите, които решите да използвате, могат отчасти да зависят от това какви устройства и услуги имате на разположение.

Това може да зависи и от вашата личност или склонността ви към екстровертност или интроверсия.

СВЪРЗАНИ: Избухването на коронавирус: Последни новини, експертни съвети и стратегии за справяне с COVID-19

Как личността влияе върху вашия социален избор

Чисто казано, интровертът предпочита тихи и самотни преживявания, докато екстровертът търси нови преживявания, които максимизират социалните връзки, според Psychology Today.

Един интроверт ще бъде по-доволен от вътрешните си преживявания и от индивидуални взаимодействия или малки събирания, отколкото, да речем, претъпкано парти, докато екстровертът ще бъде ободрен от стимулирането на много хора наведнъж.

Разликата между двата типа личност е биохимична, според Джен Гранман, журналист и автор на „Тайните животи на интровертите“. Екстравертите, казва Гранман, получават „допаминова награда“ всеки път, когато постигнат целта си за социална връзка, което ги кара да се зареждат с енергия и да се вълнуват от тази възможност.

Допаминът е хормон, който също е невротрансмитер, вид химично съединение, което пренася импулси от една част на мозъка в друга и от мозъка към останалата част от тялото.

Докато интровертите имат същото количество допамин в тялото си като екстровертите, се смята, че те реагират по различен начин на неговия прилив, което ги кара да се чувстват претоварени или незаинтересовани от същите социални ситуации, които карат екстроверта да се чувства стимулиран.

Всъщност повечето от нас не са чисти екстроверти или интроверти. „Повечето хора са смесици от двете характеристики, а някои са повече [с един темперамент] от други“, казва д -р Люис.

Все пак нашите предпочитания за социални взаимодействия в реалния живот могат да ни помогнат да информираме какъв вид социални дейности можем да се наслаждаваме онлайн.

Виртуални социални опции, специално пригодени за екстроверти

Ако обичате да говорите и да бъдете чути, Zoom е за вас. Използването на услугата за видео чат в уеб конференцията е нараснало през последните месеци, от 10 милиона ежедневни потребители на 200 милиона, според блога на компанията. Zoom работи добре за всяка групова дейност с множество участници – училище, работни срещи от вкъщи, срещи на АА, щастливи часове, караоке партита и вечери. Zoom може лесно и бързо да събере хората.

Един популярен аспект на Zoom е неговото оформление на мрежата – често наричано мрежата на Brady Bunch – което позволява на участниците да видят всички останали в сбора. Когато участник говори, линиите на мрежата около кутията му променят цвета си. Домакинът на събранието контролира звука и може да заглуши всички участници, ако е необходимо.

Нарастването на използването на Zoom беше придружено от поредица „Zoom бомбардировки“, в резултат на публичното публикуване на Zoom връзки за събития. Това тролене, общо за всички популярни социални медии, може да бъде сведено до минимум чрез установяване на парола за среща и следване на редица други предложения от Zoom, за да се предпазят нежеланите гости.

Друга възможност за групови разговори до 32 души е FaceTime, при условие че всички участници използват продукти на Apple, като iPhone, iPad или Mac. Това може да бъде добър вариант, ако искате да се срещнете с една и съща група хора няколко пъти, както е обяснено, както е обяснено от Macworld.

Освен групови срещи или почивки за кафе, на какво друго биха могли да се насладят екстровертите?

За тези, които искат да го разпаснат, те могат лесно да организират караоке парти в Zoom.

Или какво ще кажете за едно пеене или танцово парти на Eventbrite, за да смажете скуката да бъдете затворени? И ако не намерите желания тип събитие на тези платформи, защо да не създадете свое собствено онлайн събитие на Meetup?

Намирането на начин за доброволчество по време на пандемията на коронавирус може също да помогне на екстровертите да се чувстват социално ангажирани, дори когато стоят безопасно далеч от другите.

Виртуалните социални опции са по -склонни да се харесат на интровертите

За един интроверт значението на свързването онлайн намалява до минимум шанса да се изолира твърде много през това време на физическо дистанциране. „Особено тези, които живеят сами, наистина се нуждаят от това“, казва Люис.

FaceTime и телефонните обаждания с един или двама души са добри възможности за хора, които предпочитат да говорят само с един човек или по -малка група. Също така е възможно да се присъедините към голяма група Zoom, да изключите камерата си и просто да слушате, ако събитието ви интересува, но не планирате да говорите с групата. Дори имейл или текстови съобщения могат да бъдат удовлетворяващи начини да общувате с приятели и да поддържате връзка.

Видеоигрите могат да осигурят по -самотна дейност. Някои опции включват Думи с приятели и Wordscapes, които дори имат турнири за състезателни видове.

Страни за гледане на Netflix (достъпно на netflixparty. Com) са чудесен начин да гледате филм от разстояние само с няколко приятели.

За един интровертен художник, Instagram и Facebook са някои начини да покажете своята художествена работа и идеи, без да се налага да се ангажирате активно с други хора, извън коментарите, харесванията и споделянията.

И въпреки че социалността е важна, понякога интровертите може да се наложи да си почиват от стимулите на всякакви социални медии. Отделяне на време за четене на книга, писане, работа по шивашки проект (например платнена маска!), Или да се ангажирате с други творчески начинания.

Виртуални социални опции за всеки тип

За всички типове личност медитацията може да осигури така необходимото намаляване на стреса и сега учителите могат да се насочат направо във вашата къща. Kelli Douglas предлага безплатна онлайн групова медитация на обяд EDT всеки петък. Дан Харис осигурява ежедневни предавания на живо на 15 ч. м. EDT на Десет процента по -щастлив и може да бъде последван @danbharris в Twitter.

Налични са редица онлайн тренировки, които да задоволят всички видове – от йога до по -аеробни фитнес възможности. Въпреки че сезонът на маратона не се провежда на открито, виртуалните състезания, пълни с класации, позволяват на бегачите да следват собствените си курсове.

Общност от бегачи стимулира мотивацията. По същия начин, приложение за колоездене и бягане, направено от Strava, може да проследява напредъка. Състезанията за каузи могат да осигурят вдъхновение и начин да допринесат.

Без значение какъв е вашият темперамент и интереси, има нещо, което да ви помогне да останете свързани социално и да преодолеете този период на престой вкъщи и физическо дистанциране. Използвайте това време, за да намерите онлайн опции, които се чувстват удобно познати или които разтягат вашите социални граници по вълнуващи нови начини.

Регистрирайте се за нашия бюлетин за актуализации на коронавируса!

Най -новото в коронавируса

Безопасно ли е да прегръщате в частично ваксиниран свят?

Може би не сте прегръщали родителите си или баба и дядо повече от година. Безопасно ли е да стигнете, ако всички са ваксинирани срещу COVID-19. . .

От Беки Ъпъм, 28 април 2021 г.

Пандемията изостря проблемите с психичното здраве при американците, които нямат храна

Броят на домакинствата, които се борят с хранителна недостатъчност, е намалял в Съединените щати, но се е върнал към нивата на Голямата рецесия по време на пандемията. . .

От Захари Смит, 26 април 2021 г.

Проследете Vax: Купувач Внимание: Борба с измамите с ваксини срещу COVID-19

Ваксините са безплатни в Съединените щати, но това не спира лошите актьори да се опитват да ви убедят в противното.

От Серена Маршал, 22 април 2021 г.

Проследете Vax: Дали жените изпитват COVID-19 и ваксините различно от мъжете?

Жените са особено силно засегнати от самия вирус и страничните ефекти от ваксините.

От Серена Маршал, 22 април 2021 г.

Проследете Vax: Разбиране на причините за колебанието на ваксината срещу COVID-19

Защо някои хора не са склонни да запретват ръкави и какво лошо има в това да искат да бъдат напълно информирани?

От Серена Маршал, 21 април 2021 г.

Проучването показва някои витамини и добавки, свързани с намален риск от COVID-19 при жените

Все още не изтичайте в аптеката, за да се запасите – данните от проучването далеч не са убедителни, казва изследователският екип.

От Кармен Чай, 20 април 2021 г.

Ваксинирани срещу COVID-19, но все още притеснени? Не си сам

Чувствате ли се на ръба дори след като сте получили ваксината срещу COVID-19? Експертите казват, че това е естествено. Ето защо – и какво да направите по въпроса.

От Кейтлин Съливан, 16 април 2021 г.

Защо жените от поколение X не са спали добре по време на пандемията

Генералът Xer Ada Calhoun написа книга за това защо много жени като нея са склонни да се сблъскат с уникална криза на средната възраст. Тогава глобална пандемия удари. Ето нейното мнение за това как. . .

От Аби Елин, 9 април 2021 г.

COVID-19 ли е причината да губите коса?

Ако откриете, че отделяте нишки, стресът от COVID може да е виновникът.

От Джесика Мигала 30 март 2021 г.

Проследете Vax: Работи ли системата за безопасност на ваксините COVID за проследяване на страничните ефекти?

Здравните агенции продължават да следят безопасността на ваксините, но кога данните им ще бъдат достъпни за обществеността?

От Серена Маршал, 29 март 2021 г. Вижте всички

Борбата със зависимостта към алкохола или наркотиците често има отрицателно въздействие върху близките взаимоотношения на зависимия – съпругът, родителите, децата, други роднини и приятели ще бъдат засегнати. Възстановяването на тези взаимоотношения ще отнеме време и се постига най -добре след възстановяване.

Последици от пристрастяването: Разрушени взаимоотношения

Лесно е да се разбере защо отношенията могат да бъдат компрометирани от пристрастяването. Отрицателното поведение, което хората, които се борят със злоупотребата с наркотични вещества, може да прояви, включва лъжа, кражба, изневяра, загуба на работа, насилие, причиняване на вреди на себе си или на другите, нарушаване на закона, създаване на финансово бедствие и много други обезпокоителни видове поведение.

Тъй като пристрастеният с течение на времето става все по -малко функционален, хората около него и най -вече значими други, може да се наложи да поемат все повече и повече отговорности на този човек. Това може да включва да отговаряте за всички финанси или да поемете всички родителски задължения на семейството, което може да бъде натоварващо и да предизвика чувство на негодувание. Гневът, страхът, недоверието и проблемите в комуникацията могат, разбираемо, да обтегнат отношенията.

Унищожаване на зависимостта: Поправяне на щетите

Възможно ли е наистина да се възстановят близки отношения след лечение на зависимост? Според експерта по пристрастяване Ръсел Гудуин, абсолютно да. „Виждам го непрекъснато“, казва Гудуин, който е лицензиран съветник по химическа зависимост от IMPACT Solutions в Бийчууд, Охайо.

„Поправянето на отношения отнема време“, казва Рей Исакила, лицензиран съветник по химическа зависимост в отдела за услуги за възстановяване на психиатричната зависимост в Университетските болници в Кливланд. „В началото ще има значителна липса на доверие, защото имаше много неизпълнени обещания, наранени чувства и измами. Мисля, че е важно първо да имате някаква основа за възстановяване, преди да започнете процеса на възстановяване на отношенията. ”

Гудуин се съгласява: „Всеки член на връзката трябва да върши своята индивидуална работа, преди да продължи да работи върху връзката. След като сте утвърдени в собствената си работа [към справяне със ситуацията], можете да започнете да работите върху здравословна комуникация и честност помежду си. ”

Последици от пристрастяването: Почистваща къща

Работата по излекуване на една връзка обикновено започва със зависимия, тъй като по естеството на заболяването този човек е участвал в поведението, което е било най -разрушителното за връзката. Зависимите от Анонимни алкохолици и други 12-стъпкови програми се включват в решаващата задача да се поправят като част от тяхната програма за лечение и възстановяване на зависимост.

Джеймс, възстановяващ се алкохолик, който е бил трезвен повече от 20 години, обяснява: „В АА правим равносметка на случилото се и който е пострадал през този период на хаос.

Share this post