ENVÍOS A TODO EL MUNDO

Помислете за чести почивки за почивка и разтягане

Помислете за чести почивки за почивка и разтягане

Помислете за чести почивки за почивка и разтягане

Ето какво е новото.

От Сари Харар 8 март 2021 г.

Проучването свързва по -високата консумация на месо с повишен риск от детска астма

Експерти казват, че данните не трябва да карат никой да променя диетата си, но това е обещаващ начин за повече изследвания.

От Кармен Чай, 14 януари 2021 г.

Нови насоки за астма Актуализиране на препоръките за инхалатор, добавки и други

Новите насоки идват от две здравни групи на правителството на САЩ и са първите нови препоръки от 2007 г. Експертите казват, че те ще повлияят на значителни. . .

От Катрин Лий, 17 декември 2020 г.

Докторите правят ли достатъчно, за да управляват костните рискове за хора с астма, които приемат стероиди?

Ново проучване подчертава необходимостта от по -строги насоки за управление на риска от остеопороза и фрактури при хора с астма, които използват стероидни инхалатори. . .

От Дон Рауф, 18 ноември 2020 г.

Телемедицина за лечение на астма: ползи и недостатъци

Телемедицината може да направи честите срещи със специалисти по -достъпни и често по -достъпни. Независимо от това, дистанционното управление на астмата остава работа. . .

От Аби Елин, 21 септември 2020 г.

Децата с увреждания или забавяне в развитието може да са увеличили риска от астма

Установено е, че децата с аутизъм, загуба на слуха и други увреждания са повече от два пъти по -склонни да страдат от астма от другите деца, голямо ново проучване в САЩ. . .

От Лиза Рапапорт, 30 юни 2020 г.

Здравословни: Улесняване на управлението на симптомите за деца с астма

Aluna е тест за спирометрия у дома, който измерва функционирането на белите дробове, но е проектиран специално за деца и включва игра, която да ги държи ангажирани.

От Аби Елин, 28 април 2020 г.

Ново изследване предполага, че персистиращата астма увеличава риска от развитие на предсърдно мъждене

Необходими са повече изследвания, за да се определи защо астмата може да доведе до по -големи шансове за инсулт и сърдечна недостатъчност по -късно в живота.

От Беки Ъпъм, 11 февруари 2020 г.

Vaping увеличава шансовете за астма и ХОББ, констатации

Тези, които пушат както електронни цигари, така и традиционен тютюн, са изправени пред най-голям риск, според данни от повече от 700 000 души.

От Дон Рауф, 15 януари 2020 г. “

Специалист по зрение може да предостави инструменти и техники, които да ви помогнат да извършвате по -лесно ежедневните дейности, когато имате слабо зрение.

Мократа, свързана с възрастта макулна дегенерация (AMD), видът на макулна дегенерация, който може да прогресира бързо и да доведе до централна загуба на зрението, може да затрудни разпознаването на лицето на приятел или дори да види храната в чинията ви.

Загубата на зрение, причинена от мокро AMD, може да има глобален ефект върху живота ви, казва Лайлъс Мог, д -р, директор на Центъра за рехабилитация и изследване на зрението към здравната система на Хенри Форд в Детройт и председател на комитета за рехабилитация на зрението към Американската академия на Офталмология. Това е така, защото ежедневните дейности, като четене, писане, готвене и придвижване, стават трудни с мокра AMD.

Специалист по зрение може да ви помогне да управлявате живота с мокра AMD, като ви покаже техники, които ви позволяват да извършвате ежедневните дейности независимо и безопасно, и да прави модификации, за да ви помогне да видите по -лесно света си.

Визията се променя с мокра AMD

Приблизително 11 милиона души в САЩ имат макулна дегенерация. Повечето имат по -ранната форма на заболяването, наречена суха макулна дегенерация, при която клетките на ретината, важни за зрението ви, се разпадат.

Въпреки това, за 10 до 15 процента от тези хора, сухата AMD ще премине към мокър тип, според Американската фондация за макулна дегенерация.

При мокро AMD се образуват анормални кръвоносни съдове в окото и те могат да кървят и да изтекат. Когато това се случи, това засяга макулата, частта от окото, която ви помага да виждате право напред и да различавате детайли и цветове.

Започва с изкривяване на начина, по който виждате, като прави линии, изглеждащи вълнообразни, и може да доведе до загуба на централно зрение. Това е като да поставите парче вазелин в средата на чашите, което не можете да изтриете, казва д -р Могк.

Мокрият AMD също може да повлияе на това колко добре виждате контраста. Става трудно да се види ръбът или дълбочината на ваната, ако е със същия цвят като стените и пода, или да се различи карфиолът, пилето без кожа и картофеното пюре на бяла чиния, казва д -р Ани Ридърдинг, OTR/L, CLVT, сертифициран специалист по слабо зрение и директор по рехабилитация на Центъра за рехабилитация и изследване на зрението към здравната система на Хенри Форд в Детройт.

Дори готвенето може да бъде трудно. Хората с мокър AMD могат да имат проблеми да видят, когато месото е готово, или да забележат парче варена пържола върху черен тиган.

Как специалист по зрение може да помогне

Има налични лечения за мокро AMD, които могат да помогнат за спиране на прогресията на заболяването и дори да ви помогнат да възвърнете част от загубеното зрение. Специалист по ретината обикновено лекува мокра AMD, казва Могк.

Офталмолог или оптометрист може да извърши оценка на слабо зрение, казва Могк. В зависимост от резултатите, може да сте кандидат за рехабилитация при слабо зрение от професионален терапевт или сертифициран терапевт с ниско зрение (който често е и трудов терапевт). Специалистът ще ви покаже техники за извършване на ежедневни дейности, които са станали трудни, за да можете да живеете по -комфортно с AMD.

Тези техники могат да включват:

Използване на устройства, за да ви помогне да виждате по-добре, като например мощни очила за четене, ръчна лупа за четене на поща или етикети с цени или по-голяма лупа за четене, която да използвате при четене на вестници и книги, отбелязва Могк. Включване на нови технологии, включително „електронни четци“, които увеличават текста и подобряват контраста; преносими телевизори със затворена верига (CCTV), които могат да се използват и за уголемяване на текст; и приложения за смартфони, предназначени да предоставят помощ при слабо зрение с помощта на гласови команди, добавя Могк. Правете лесни промени у дома, ако виждате контраст е проблем. Те могат да бъдат толкова прости, колкото използването на бяла халба за кафе, поставяне на четката за зъби върху тъмно оцветена кърпа, организиране на хапчета върху тъмна чиния, така че да можете по-добре да ги различите, и разполагане с два комплекта мерителни чаши на тъмно и светли цветове, казва Riddering. Използването на знаци с висок контраст във вашата къща за очертаване на ръбовете на вашата вана, мивки и стъпала, обяснява Riddering. Купуването на бутилки с хапчета, етикети с рецепта или глюкомери, които могат да „говорят“ с вас, вместо да се налага да ги четете, добавя Riddering.

Уенди Киндред, 82-годишна живописец и печатница в Портланд, Мейн, загуби част от централното си зрение от макулна дегенерация и се научи на техники да остане независима, отчасти чрез работа с ерготерапевти.

Тя използва преносима система за видеонаблюдение, за да чете вестници, сметки и дори менюта в ресторантите, а също и да прави кръстословици. Ако има проблеми с четенето на рецепта или копчето за температурата на фурната, тя използва ръчна лупа. Тя също е свикнала с преносими електронни устройства, като Kindle и iPhone, които могат да увеличават и инвертират текста в бели букви на черен фон, за да й помогнат да чете по -лесно, независимо къде се намира.

Въпреки че преди девет години Киндред трябваше да се откаже от шофирането, защото идващите коли сякаш се появиха от нищото, тя живее в град с градски транспорт, който й позволява да се придвижва сама. Тя запомня разписанието на автобуса, защото не може да разчита на зрението си, за да види номера на автобуса. И тя се е научила да използва телефона си, за да прави снимки на знаци, които не може да дешифрира лично, но може да чете на снимка.

В ресторантите тя е бъркала парче масло с картофи повече от веднъж. „Това е истински шок“, когато го постави в устата си, казва тя. И тъй като менютата са трудни за четене, тя моли партньора си за хранене да й каже какво изглежда добре.

Kindred има проблеми с разпознаването на лица, затова се опитва да идентифицира хората въз основа на тяхната прическа или това, което носят. Тя трябваше да се откаже от рисуването на портрети по тази причина, но продължава да рисува обекти на натюрморт и да създава хартиени колажи.

Могк притежава част от произведенията на Киндред. „В хола ми висят два нейни колажа и те носят рейвс“, казва тя.

Kindred е положително доказателство, че мокрият AMD не трябва да ви отнема независимостта. Получаването на помощ от специалист по зрение и научаването как да заобиколите загубата на зрение може да улесни работата.

Повече за Vision

Разбиране на Wet AMD

Как да намалите риска

9 начина за управление на загубата на зрение

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото във Vision

6 причини да се присъедините към група за поддръжка, когато сте намокрили AMD

Групите за подкрепа могат да бъдат източници както на емоционално, така и на практическо ръководство.

От Куин Филипс, 21 април 2021 г.

Как проследяването на мокрия AMD може да помогне за предотвратяване на бъдеща загуба на зрение

Казването на Вашия лекар за малки промени веднага може да Ви помогне да получите лечение, за да избегнете по -нататъшно увреждане.

От Куин Филипс, 21 април 2021 г.

4 начина да останете позитивни, когато имате мокра AMD

Мокрият AMD може да доведе до загуба на централно зрение, което може да бъде страшно. Но лечението сега е по -добро от всякога и има много начини да се справите и да получите подкрепа. . .

От Ерика Патино 8 септември 2020 г.

Как да управлявате и наблюдавате вашата макулна дегенерация

Сухите и мокри форми на макулна дегенерация са различни. Разберете как да останете на върха на всеки тип, за да предотвратите загуба на зрение.

От Ерика Патино 8 септември 2020 г.

Wet AMD: 20 Домашни модификации за хора със загуба на зрение

Промяната на дома ви, за да се приспособи към загубата на зрение, не трябва да бъде трудна или скъпа.

От Куин Филипс https://harmoniqhealth.com/bg/potencialex/, 8 септември 2020 г.

Мокри AMD и визуални халюцинации: Какво трябва да знаете

Няма ефективно лечение за халюцинации, свързани със загуба на централно зрение, но можете да разработите стратегии за справяне.

От Куин Филипс, 8 септември 2020 г.

5 мокри AMD митове, развенчани

Ранното откриване и лечение на влажна AMD е от съществено значение, така че е важно да се образовате за това състояние на очите. Ето как да отделите мита от. . .

От Бет У. Оренщайн 8 септември 2020 г.

Управление на мокра AMD: 8 основни хранителни вещества, които трябва да включите в диетата си

От Маделин Р. Ван, MPH, 12 февруари 2020 г.

Как Shannon Bream намери помощ за синдрома на ерозия на роговицата

До 16 ноември 2017 г.

Митове за поляризираните очила

До 14 ноември 2017 г. “

Болка в шията изпитва значителна част от населението. Въпреки че може да бъде причинено от травма или медицински състояния, то може да се дължи и на стрес и натоварване на мускулите, които поддържат шията, или на нервите или костите на шията. А типичните дейности, които могат да доведат до схванат врат, включват задържане на главата в разгънато положение и използване на ръцете и горната част на тялото за дълги периоди от време – това е доста добро описание на шофирането на кола.

Повечето от нас стигат до работа с шофиране. Тъй като вероятно имате достатъчно стрес, за който да се притеснявате, след като стигнете до работата си, ето как да намалите стреса и болката в шията от това да стигнете до там и обратно.

Болка в шията: Да останеш без болка на пътя

Стресът, причинен от интензивното фокусиране върху шофиране, може да допринесе за болки в шията. Можете да избегнете болки в шията, като коригирате това, което правите, преди да започнете шофирането и промените начина си на шофиране.

Започнете с добра стойка при шофиране. Най -добрият ъгъл за облегалката на седалката ви е 100 градуса, което е направо срамежливо. Поставете ръцете си в положение 3 и 9 часа на волана и лактите удобно на подлакътниците. Подкрепете главата си. Регулирайте облегалката за глава така, че да докосва средната част на тила. Подкрепете долната част на гърба. Ако столчето за кола предлага лумбална опора, регулирайте го, за да запълни мястото в долната част на гърба; ако не, малка възглавница, поставена в долната част на облегалката на седалката, ще поддържа правилната форма от опашната кост до врата. Също така се уверете, че седалката ви е достатъчно близо до волана, така че да не се налага да се навеждате напред. Настройте огледалата си. Подарете си най -широкото зрително поле с всичките си огледала, за да не се налага да движите главата си наоколо, за да виждате правилно. Избягвайте напрежението на очите. Шофирането с лошо зрение може да доведе до напрежение на очите и да ви накара да извиете врата си напред, което оказва натиск върху мускулите на врата. Ако се напрягате да видите, докато шофирате, трябва да проверите зрението си. Звучи очевидно, но се уверете, че предното ви стъкло е чисто, за да можете да виждате ясно. Ако шофирате на ярка слънчева светлина, използвайте слънчеви очила с най -малко 99 процента UV защита. Круиз по магистралата. Ако шофирате по дълги участъци от пътя, круиз контрол ви позволява да отпуснете краката си на пода и да свалите малко натиск от гърба си. Направете почивка. Ако започнете да имате схванат врат, усещате болки в шията или още по -добре искате да го предотвратите, дръпнете до следващата спирка за почивка. Направете малко разтягане и се отдалечете.

Ако сте като повечето американци, прекарвате много време зад волана. Можете да избегнете шофиране с болки в шията, като поддържате добра стойка и правите настройки за шофиране, които премахват напрежението от мускулите, поддържащи шията ви.

Помислете за чести почивки за почивка и разтягане. В повечето случаи е по-добре да отделите малко повече време, за да пристигнете на местоназначението си, ако това означава да стигнете до там без болка в шията.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в болките във врата

Чувствах се като киселина, слизаща през рамото ми

Джуди Форман беше хвърлена в света на хроничната болка, когато спондилолистезата завладя живота й.

От Mollie Bloudoff-Indelicato 14 февруари 2014 г.

Ботоксът обещава срещу упорита болка в шията, раменете

Малко проучване установи, че помага на пациенти, за които типичните лечения са се провалили.

От Робърт Прейдт, 15 октомври 2012 г.

Болка в шията – сцеплението опция ли е?

Разтягането на гръбначния стълб както ръчно, така и чрез механични средства се използва като лечение за хора с болки в шията. Но журито все още не знае дали. . .

От Денис Томпсън младши 7 май 2009 г.

Когато е необходима операция за болки в шията

Когато почивате, приемате лекарства и физическата рехабилитация не работи за подобряване на болката във врата, може да сте кандидат за операция на шията.

От Денис Томпсън младши 7 май 2009 г.

Почивка за облекчаване на болки в шията

Болката във врата не е сериозна, но няма да отмине, главно защото не сте оставили врата си да се излекува. Научете как няколко дни почивка могат да причинят болка. . .

От Денис Томпсън младши 7 май 2009 г.

Физикална терапия за болки в шията

Физиотерапевтът може да ви помогне да се отървете от болката в шията. Нещо повече, ще научите как да разтягате и укрепвате врата си, да стоите правилно и дори. . .

От Денис Томпсън младши 7 май 2009 г.

Ортопедът Специалист по болки в шията

Ако имате болки в шията, ортопедът може да е подходящият специалист. Ортопедът е висококвалифициран хирург, знаещ за скелета. . .

От Денис Томпсън младши 7 май 2009 г.

Лекарства за облекчаване на болки в шията

Налични са много лекарства за облекчаване на болката в шията. Ключът е да съобразите правилното лекарство с конкретната причина за болката във врата.

От Денис Томпсън младши 7 май 2009 г.

Билкови средства за болки в шията

Майката Природа ни предостави няколко естествени средства за успокояване на болките в шията. От ароматната лавандула до китайското лекарство кудзу може да намерите облекчение. . .

От Денис Томпсън младши 7 май 2009 г.

Инжекции с кортизон за болки в шията

Инжектирането на кортизон може да облекчи възпалението и подуването на врата и това може да помогне при болки в шията.

Share this post